Ex-Anderlecht-talent hot in Engeland

DONDERDAG, 4 JULI 2013, 08:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hij is 15 jaar, heeft de topclubs voor het uitkiezen en zit momenteel zonder club. Julien Ngoy is zijn naam. Tot zijn veertiende speelde hij bij Anderlecht en nu azen Chelsea, Manchester City, Arsenal en Tottenham op hem.


Het was Sky Sports dat het nieuws uitbracht en talloze sites namen het meteen enthousiast over. Het Nieuwsblad trok naar Ngoy en zijn voetbalvader Seth Nkandu, directeur van de Brusselse voetbalschool Seth Academy. Die bevestigt het nieuws. Ook Barcelona, Real Madrid, PSG en Monaco tonen interesse, maar wellicht trekt Ngoy naar Engeland. "Mijn papa denkt dat Engeland sportief de beste keuze is", zo vertelt Ngoy. "Ik twijfel tussen Barça en Chelsea."

Tot zijn veertiende voetbalde Ngoy voor Anderlecht. Daarna volgden twee jaar bij Club Brugge. Het afgelopen seizoen werd hij er topschutter bj de U16 met 25 doelpunten. Toch besliste hij om er te vertrekken. "Club deed nochtans alles om hem te houden", aldus Nkandu. Binnen België probeerden Standard en OHL om Ngoy te strikken, maar zijn vrije status maakt hem interessant voor Engelse clubs.

Als Ngoy ergens tekent, zal ook Anderlecht hier een graantje van meepikken. Volgens Nkoy mag het dan samen met Club Brugge een opleidingsvergoeding van ongeveer 250.000 euro verdelen.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.