Oefenduel tegen Club Luik mogelijk afgelast

DONDERDAG, 4 JULI 2013, 09:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ziet Anderlecht opnieuw een oefenduel afgelast worden? Nadat de partij tegen Dordrecht zaterdag niet kan doorgaan, is nu ook de partij tegen Club Luik van maandag in gevaar. Ook hier vormen de veiligheidsnormen een probleem.


Club Luik wil Anderlecht ontvangen in het stadion van Seraing en verwacht zo'n 10.000 supporters. "Ik kreeg een negatief rapport van het Ministerie van Binnenlandse Zaken", zegt burgemeester Alain Mathot van Seraing. "Een commissie is het stadion komen keuren en is van oordeel dat het dergelijke massa fans niet aankan. De scheiding van de supporters zorgt voor problemen."

Intussen kreeg Mathot ook negatieve adviezen van de Luikse politie en van zijn eigen korpschef. "Als ik deze drie rapporten naast me neerleg en er gebeurt iets, dan is het mijn verantwoordelijkheid", aldus Mathot. De burgemeester heeft deze ochtend een vergadering met de voorzitter van FC Luik. Waarschijnlijk komt daarna het bericht dat de partij niet mag doorgaan.

Er is nog een kleine kans dat het duel toch kan doorgaan in een ander stadion. Dit zou dat van Wezet dan worden. In het Luikse voldoen enkel de stadions van Wezet en Standard aan de vereisten, maar de supporters van Club Luik zouden het nooit pikken mocht er op Sclessin gespeeld worden.



anderlecht-online forum