Gillet: "Aanvoerdersband is ambitie"

DONDERDAG, 4 JULI 2013, 14:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door het vertrek van heel wat gevestigde waarden is Guillaume Gillet nu één van de anciens. Hij is alvast erg onder de indruk van de aanstormende talenten. "Ik schrik nog steeds als ik het geboortejaar van Youri Tielemans zie."


"Die kerel speelt echt met de allure van een oudgediende", zo vertelt Gillet over de in 1997 geboren middenvelder. "Ook Oswal Alvarez is een jongen die het verschil kan maken. Of ik schrik heb voor het jeugdige talent? Nee, zo’n lichting kan enkel goed zijn voor de club.”

"Andere ploegen moeten meer voor titel gaan"

Het is Gillet niet ontgaan dat de gemiddelde leeftijd van de spelerskern danig gezakt is. Tot onrust leidt dit niet. "Door de voorbije twee seizoenen kampioen te spelen hebben we een reserve opgebouwd waardoor nieuw succes niet verplicht is. Vooral de andere ploegen moeten nu vol voor een titel gaan, maar dat wil niet zeggen dat we iets zullen laten liggen."

"Ik denk dat de clubleiding momenteel op zoek is naar vervangers voor Lucas Biglia en Dieumerci Mbokani", gaat Gillet verder. "En wie een jaar geleden wie Dennis Praet en Massimo Bruno waren? Nu zijn beiden uitgegroeid tot sterkhouders in ons elftal en voorbeelden voor elke jonge voetballer in een paars-wit shirtje."

"Ik voel mee een papi"

Na het afscheid van Lucas Biglia krijgt Anderlecht dit seizoen ook een nieuwe aanvoerder. Eén van de namen die valt, is deze van Gillet. "Het is bovendien zeker een ambitie om een topclub als Anderlecht aan te voeren. Maar ook Silvio Proto, Olivier Deschacht en Tom De Sutter hebben in mijn ogen die kwaliteiten", houdt Gillet de boot toch wat af.

"Ik voel me alvast een papi in de kleedkamer als ik naar die leeftijden kijk", zo besluit hij.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.