Luik - Anderlecht: beslissing morgenmiddag

DONDERDAG, 4 JULI 2013, 15:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De beslissing over het al dan niet afgelasten van de oefenwedstrijd tussen Club Luik en Anderlecht is uitgesteld tot morgenmiddag. Deze ochtend werd vergaderd over de veiligheid en er zal getracht worden deze in orde te krijgen.


Het nieuws dat het duel zou worden afgelast zorgde voor hel wat deining bij de fans van Club Luik. "Voor Standard zou de politiek op drie dagen wel een oplossing vinden, maar voor Club Luik niet", zo was de teneur.

Burgemeester Alain Mathot van Seraing, waar de wedstrijd zou plaatsvinden, hield vanmorgen een crisisvergadering. "Als we de scheiding tussen de supportersgroepen kunnen garanderen, kunnen de drie negatieve adviezen veranderen", zo vertelde hij na afloop aan Sudpresse. De komende 24 uur zal hier druk aan gewerkt worden. "Ik stel de beslissing over het al dan niet afgelasten dan ook uit. Morgenmiddag beslis ik of de match kan doorgaan."

Persbericht Club Luik

Club Luik zelf heeft intussen volgend bericht op zijn website geplaatst: "Om veiligheidsredenen was oorspronkelijk gepland om het duel van maandag 9 juli om 19 uur tegen Anderlecht af te gelasten. De betrokken partijen - de steden Luik en Seraing en KFC Luik - zullen er echter alles aan doen om de wedstrijd te laten doorgaan zoals gepland. Dit is ook de wens van de politieke overheden."

"Morgenmiddag zal een laatste vergadering plaatsvinden. KFC Luik heeft er goede hoop op dat het de landskampioen kan ontvangen in het stadion van Seraing, zoals voorzien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.