Diarra: "Terugkeren door de grote poort"

DINSDAG, 9 JULI 2013, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Seydina Diarra ruilde onlangs de jeugd van Anderlecht voor de A-kern van NEC Nijmegen. In Nederland hoopt hij een profcarrière uit te bouwen. "Het zal raar aanvoelen om in een andere kleedkamer te zitten dan die van Anderlecht."


Diarra speelt sinds zijn zesde bij Anderlecht. "Vorige zomer had men al aangegeven dat ik eigenlijk mocht vertrekken, maar ik ben toen toch gebleven", zegt de nu 19-jarige polyvalente middenvelder. Diarra was één van de weinige spelers uit de beloftenkern die geen profcontract had. "Dat deed me beseffen dat ik deze zomer echt beter andere oorden kon opzoeken."

Aan interesse was er geen gebrek. Tijdens de NextGen Series speelde hij zich in de kijker van Sunderland. "Maar het was niet zeker of ik er bij de A-kern zou terecht komen. Ik had mijn zinnen gezet op Zulte Waregem, maar die kwamen aankloppen toen er onzekerheid heerste over de toekomst van de club. Er was sprake van een fusie met Beerschot. Toen kwam NEC en die deal was snel beklonken."

Dat Diarra geen contract had, kwam Anderlecht niet slecht uit. Hierdoor kreeg het een opleidingsvergoeding die rond de 300.000 euro schommelt. Diarra koestert trouwens geen wrok dat hij paars-wit moet verlaten. "Anderlecht blijft een belangrijke club voor mij. Wie weet kan ik er ooit wel terugkeren door de grote poort. Hoewel ik niet dezelfde status heb als Mbokani, heeft hij het toch ook gedaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.