Acheampong: "Ik wil wereldkampioen worden"

DINSDAG, 9 JULI 2013, 09:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl zijn ploegmaats het nieuwe seizoen voorbereiden, schittert Frank Acheampong op het WK voor -20-jarigen. Morgen speelt hij met Ghana de halve finale. "Ik hoop dat ik naar Anderlecht kan terugkeren met een betere status."


Ghana zal met Frankrijk strijden voor een plaats in de finale. "Wij zijn geen favoriet, want in de poulefase verloren we met 3-1 tegen hen", vertelt Acheampong. "Maar we geloven allemaal dat we kunnen winnen. We willen wereldkampioen worden en met de hulp van God is alles mogelijk."

Met een prachtig doelpunt tegen de VS en enkele assists liet Acheampong zich al opmerken. Bij Anderlecht kwam hij sinds zijn komst in januari nog niet verder dan de beloften. "Ik hoop dat dit toernooi mijn status opkrikt", aldus de kleine flankspeler. "Ik kan zowel links als rechts spelen, maar op beide plaatsen is de concurrentie groot."

Zaterdag speelt Acheampong zijn laatste wedstrijd op het WK (finale of troosting). Wanneer hij naar Anderlecht terugkeert, weet hij nog niet. "John van den Brom zal beslissen hoe lang ik vakantie krijg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.