"Moeten vier of vijf directe basisspelers komen"

DINSDAG, 9 JULI 2013, 15:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

John van de Brom staat de komende weken voor een grote uitdaging: hij moet een volledig nieuw elftal bouwen. Heel wat sterkhouders en vaste invallers zochten andere oorden op. "En ook Cheikhou Kouyaté vertrekt allicht", zegt hij.


Met Mbokani, Jovanovic en Safari vertrokken al drie basisspelers, Lucas Biglia is voor 99 procent weg en ook Iakovenko, Wasilewski en Odoi mochten vorig seizoen op heel wat speelgelegenheid rekenen. Op het vlak van inkomende transfers viel veel minder activiteit te noteren. Fede Vico is de enige echte nieuwkomer.

Hier moet nog wat bijkomen, vindt Van den Brom. "Zeker vier à vijf directe basisspelers moeten erbij komen", zo vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "We moeten een compleet nieuwe ploeg moeten neerzetten. De uitdaging is dus groter dan vorig jaar."

Van den Brom vindt wel dat er momenteel minder druk is dan een jaar geleden. Toen moest hij Anderlecht plaatsen voor de Champions League. Hij heeft ook lessen getrokken uit zijn eerste seizoen bij Anderlecht. Zo zal hij vaker spelers rust geven en pieken naar de play-offs.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.