Proto: "Ik verdien de aanvoerdersband"

DONDERDAG, 11 JULI 2013, 10:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na het vertrek van Lucas Biglia krijgt Anderlecht een nieuwe aanvoerder. Silvio Proto lijkt een logische opvolger, maar John van den Brom twijfelt om de band aan een doelman te geven. Toch hoopt Proto om hem te krijgen.


"Ik denk dat ik het verdien om de nieuwe aanvoerder te worden", zo vertelt hij in La Dernière Heure. "Dat is ook het gevoel van veel andere jongens in de kleedkamer. Nu, een aanvoerdersband vraagt men niet, die krijg je. Maar als ik hem krijg, zal ik de gelukkigste man ter wereld zijn."

Mocht Van den Brom toch kiezen voor een veldspeler, zal Proto niet moeilijk doen. "Het team is immers belangrijker dan het individu. Maar de band zou me enorm fier maken."

"Nog niet ongerust"

Intussen kent Anderlecht een rustige voorbereiding. Proto zag veel gevestigde namen vertrekken, maar met Fede Vico kwam er nog maar één echte nieuwkomer. "Maar ik maak me nog niet ongerust, de transferperiode duurt nog lang. Het is ook niet aan mij om het werk van het bestuur te beoordelen."

Dat bestuur zal ook nog werk hebben om Thomas Kaminski te overtuigen om te blijven. Hoe denkt Proto over diens situatie? "Dat is eigenlijk mijn probleem niet. Hij moet zijn keuze maken. Toen ik in dezelfde situatie zat, ben ik even vertrokken, maar in die periode was de concurrentie nog groter."



anderlecht-online forum