Suarez: "Hard gewerkt om salaris te verdienen"

VRIJDAG, 12 JULI 2013, 08:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De kranten pakken vandaag uit met een interview met Matias Suarez. De Argentijn praat er over zijn nieuw contract, de Rode Duivels, zijn komend seizoen en zijn transferambities. "Maar op 1 september ben ik nog bij Anderlecht."


Over zijn nieuw contract

Na zijn terugkeer uit Argentinië tekende Suarez zijn nieuw contract. Zijn brutoloon stijgt van 800.000 naar 1,4 miljoen euro. Na het vertrek van Mbokani, Jovanovic en Biglia wordt hij zo de best betaalde speler van Anderlecht. "Ik praat hier niet graag over, maar ik vind dat ik het verdiend heb", zo vertelt hij. "Ik heb er keihard voor gewerkt."

Over de nationale ploeg

Suarez wil Belg worden en naar alle verwachting zal de procedure in januari worden afgerond. Omdat hij nog niet speelde voor Argentinië, komt hij in aanmerking voor de Rode Duivels. Maar heeft hij die ambitie? "Hier antwoord ik niet op. Ik kan altijd van gedachte veranderen", aldus Suarez. Hij zegt wel dat er nog geen contact geweest is met Marc Wilmots.

Liefst van al lijkt Suarez voor de Argentijnse nationale ploeg uit te komen. De Argentijnse bondscoach is samen met zijn assistent tijdens de play-offs naar Anderlecht komen kijken. Maar hij heeft ook een boodschap voor Suarez: "Ik moet, net als Biglia, naar een hoger aangeschreven competitie om mijn kansen te vergroten."

Over een transfer

Door zijn zware knieblessure zag Suarez vorig seizoen een lucratieve transfer naar CSKA Moskou afspringen. Er is echter nog steeds interesse uit het buitenland. "Er zijn geregeld contacten met Sevilla en ook met nog andere clubs", verklapt Suarez. "Maar geen paniek: op 1 september ben ik nog bij Anderlecht. Maar ik heb wel nog steeds de ambitie om ooit bij een topclub te spelen."

Over komend seizoen

Over twee maanden begint de Champions League. Voor Suarez wordt het de eerste keer dat hij op dat niveau kan schitteren. "Ik kijk ernaar uit om Champions League te spelen", aldus Suarez, die ongelooflijk veel zin heeft om te voetballen. "Laat het seizoen maar snel beginnen."

Na het vertrek van heel wat ervaren jongens is Suarez één van de langst dienende spelers van de huidige kern geworden. Is de aanvoerdersband dan geen ambitie? "Neen, geef die maar aan Proto, Deschacht of Gillet."



anderlecht-online forum