Transfersom De Sutter: 2 of 3 miljoen euro?

MAANDAG, 15 JULI 2013, 09:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Niet Herman Van Holsbeeck, maar voorzitter Roger Vanden Stock heeft de transfer van Tom De Sutter naar Club Brugge afgerond. Een ultiem gesprek van De Sutter met het Anderlecht-bestuur deed deze laatste toch overstag gaan.


Dat de transfer van De Sutter werd afgerond terwijl Van Holsbeeck op vakantie is, is opmerkelijk. Omdat ook diens collega bij Club Brugge Vincent Mannaert in verlof is, waren het de voorzitters Vanden Stock en Bart Verhaeghe zelf die de transfer hebben beklonken. Maandag zaten de twee voor het eerst samen en zaterdagavond vonden ze een akkoord.

Factor Mboyo

De doorbraak in het dossier kwam er na het zoveelste gesprek van De Sutter en diens manager met het Anderlecht-bestuur. De Sutter herinnerde hen aan de belofte die Van Holsbeeck vorig jaar deed dat de spits deze zomer mocht vertrekken bij een goed bod.

Ook de interesse van Anderlecht in Ilombé Mboyo speelt een rol in het toehappen van paars-wit. De spits van Gent wordt immers vertegenwoordigd door hetzelfde management als De Sutter. De transfer van deze laatste kan de komst van Mboyo in een stroomversnelling brengen.

Twee tot drie miljoen euro

Over de prijs die Club Brugge uiteindelijk betaald heeft voor De Sutter verschillen de kranten van mening. Volgens Het Nieuwsblad bedraagt de transfersom twee miljoen euro, Het Laatste Nieuws spreekt over 2,5 tot drie miljoen.

Vandaag wordt De Sutter medisch getest bij zijn nieuwe club. Woensdag traint hij voor het eerst mee met zijn nieuwe ploegmaats.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.