Anderlecht en Hazard, waar liep het mis?

DINSDAG, 16 JULI 2013, 09:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dat Thorgan Hazard voor Zulte Waregem koos en niet voor Anderlecht is een fikse streep door de paars-witte rekening. Anderlecht wilde nochtans ver gaan. Volgens Het Laatste Nieuws bood het vier miljoen euro om Hazard te kopen.


Lange tijd leek Hazard op weg naar Anderlecht. Paars-wit ontving de speler en zijn ouders met alle egards op het oefencomplex in Neerpede en John van den Brom en Besnik Hasi hadden een uitgebreid gesprek met Hazard.

Waar het uiteindelijk misliep, weet Van den Brom niet. "Twee weken geleden belde Hazard ons om te zeggen dat hij niet zou komen", aldus de coach in Gazet van Antwerpen. "We wilden nochtans ver gaan wat betreft zijn contract."

Dat 'ver gaan' uitte zich volgens Het Laatste Nieuws in een bod van vier miljoen euro. Dit werd door Chelsea afgewimpeld, maar de Londense club deed - net als de entourage van Hazard - de deur niet definitief dicht.

Waar liep het dan mis voor Anderlecht? Het Nieuwsblad vernam van haar bronnen dat een makelaarskwestie achter de schermen paars-wit genekt heeft. En ook het WK in Brazilië speelde mee. Bij Zulte Waregem heeft Hazard meer speelzekerheid en dus ook meer kansen om een selectie af te dwingen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.