"Anderlecht moet mijn prijs laten zakken"

DINSDAG, 16 JULI 2013, 09:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Cheikhou Kouyaté sprak een tijdje niet met de media, maar vandaag staat hij in alle kranten. En de Senegalees spreekt kloeke taal. "Alleen ik bepaal mijn volgende club", zegt hij, nadat Anderlecht hem richting Kiev duwde.


De anders zo minzame Kouyaté klinkt boos. "De voorbije maanden is er vanalles gebeurd tussen mij en het bestuur", zo vertelt hij. Volgens Het Laatste Nieuws had Kouyaté een goed aanbod van Monaco op zak, maar vroeg Anderlecht een te hoge transfersom. Paars-wit had intussen immers een deal met Dinamo Kiev van zeven miljoen euro, een bedrag dat Monaco niet wilde ophoesten. Kouyaté van zijn kant wil dan weer niet naar Oekraïne.

Hoewel Mbokani hem nog probeerde te overtuigen, heeft Kouyaté zijn zinnen gezet op een grotere competitie. Maar welke club uit Engeland, Duitsland of Frankrijk zal zeven miljoen euro voor hem betalen? "Die prijs is niet in verhouding tot mijn huidig loon", fulmineert Kouyaté. "Bovendien ben ik gratis gekomen. Anderlecht moet mijn transferprijs laten zakken." Kouyaté hoopt ook dat de club rekening houdt met de voorbeeldige mentaliteit die hij altijd getoond heeft.

Vanuit Engeland is er intussen interesse van Southampton en Newcastle. Deze laatste club zou het verst willen gaan, maar deed nog geen bod. Mocht Kouyaté toch niet weg geraken, belooft hij zich 100 procent te blijven inzetten voor coach John van den Brom. "Maar de knop omdraaien en me weer volledig op Anderlecht focussen, wordt moeilijk. Daarvoor is er teveel gebeurd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.