Luyckx: "Op dood spoor bij Anderlecht"

DINSDAG, 16 JULI 2013, 15:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Waasland-Beveren is erg actief op de transfermarkt deze zomer. Eén van de vijftien nieuwkomers is Alec Luyckx, een 18-jarige middenvelder uit de U19 van Anderlecht. "Bij paars-wit zat ik op een dood spoor", vertelt Luyckx.


Luyckx speelde vier jaar voor Anderlecht, dat hem overnam van Beerschot. Daarvoor speelde hij bij Rupel Boom. Vorig seizoen werd Luyckx kampioen met de U19, maar tijdens een evaluatiegesprek deze lente liet Jean Kindermans uitschijnen dat hij beter andere oorden zou opzoeken.

Anderlecht gaf Luyckx dan ook toestemming om ijdens de paasvakantie mee te trainen met Waasland-Beveren. "Dat viel erg goed mee", zegt Luyckx in Gazet van Antwerpen. Na het seizoen trok hij definitief naar de club van Glen De Boeck. Daar traint hij momenteel met een amateur-statuut, maar de gesprekken over een profcontract zijn lopende. "Ik zou al blij zijn met één jaar", aldus Luyckx. "Hier mogen spelen is een kans."

Tijdens de voorbereiding maakt Luyckx alvast een goede indruk. Tijdens de oefenwedstrijden krijgt hij van De Boeck steeds meer speelminuten. Tegen Kortrijk speelde hij onlangs zelfs een hele partij. Het verschil met de jeugd van Anderlecht is wel groot. Zowel op tactisch als conditioneel vlak als inzake snelheid van uitvoering is Waasland-Beveren een stap omhoog. "In het begin was dat aanpassen, maar het verloopt steeds beter", besluit Luyckx.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.