Gillet: "Nu ook interviews in Nederlands doen"

WOENSDAG, 17 JULI 2013, 08:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de kranten gaat Guillaume Gillet vandaag dieper in op zijn rol als aanvoerder. "Ik zal een link zijn tussen spelers en bestuur en mijn ploegmaats tot de laatste snik verdedigen", aldus Gillet, die een jeugddroom ziet uitkomen.


Aanvoerder worden van Anderlecht, daar droomde Gillet naar eigen zeggen al van toen hij nog een broekventje was. Dat hij zijn eerste toss mocht doen met een speler als Rafael van den Vaart maakt het voor hem allemaal nog mooier.

Met zijn 29 lentes vindt Gillet over de juiste leeftijd te beschikken om zijn nieuwe rol perfect in te vullen. Ook zijn taalvaardigheid is een pluspunt. Hij kan zich verstaanbaar maken in het Frans, Spaans, Engels en Nederlands, al moet dat laatste nog wel wat beter. "En ik ga nu ook tv-interviews geven in die taal", zo zegt hij.

"Proto blijft de baas"

Gillet legt ook uit waarom hij de voorkeur kreeg op Silvio Proto. Voor de doelman is het moeilijk om steeds tientallen meters te lopen als er met de scheidsrechter moet gediscussieerd worden. Gillet en Proto zijn trouwens kamergenoten en kunnen erg goed met elkaar overweg.

Naast het veld zal er trouwens niets veranderen. "In de kleedkamer blijft Proto de baas", aldus Gillet.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.