Anderlecht heeft nog heel wat werk

WOENSDAG, 17 JULI 2013, 08:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De eerste serieuze test van deze voorbereiding leerde dat Anderlecht nog heel wat werk heeft. Hamburg was voor de rust heer en meester, maar er waren ook positieve zaken. Zo speelde Jordan Lukaku een sterke wedstrijd.


Tegen Hamburg koos John van den Brom voor wat momenteel zijn beste elftal is. Kouyaté kreeg rust, net Vanden Borre, Armeteros (beiden enkel), Vargas (knie) en Cyriac (heup). Wat kunnen we leren uit het duel van gisteren? Een overzicht per linie.

Verdediging

Dendoncker kreeg de voorkeur op Heylen en Mbemba om Kouyaté te vervangen. Zowel Het Nieuwsblad als Het Laatste Nieuws waren onder de indruk. Hij is rustig aan de bal, stevig in de duels en zoekt steeds de voetballende oplossing. Sudpresse vergelijkt hem met Glen De Boeck. Het derde doelpunt kwam er wel na een slecht pass van hem. Van Het Nieuwsblad mag hij nog speelgelegenheid krijgen.

Van de gevestigde waarden Gillet, Nuytinck en Deschacht speelde de eerste volgens Het Nieuwsblad het best. Deschacht deed defensief zijn taak, maar bracht offensief te weinig. Uitvoetballend kwam de defensie zonder het aanspeelpunt Biglia wel in de problemen.

Middenveld

Alle kranten zijn het erover eens dat Biglia hard gemist wordt. Kljestan en De Zeeuw zijn te weinig balvast en hebben niet de gave van Biglia om de aanval te lanceren. Een waardige vervanger voor Biglia is een absolute must. Na de pauze kwam Tielemans in plaats van Kljestan. Het Laatste Nieuws zag dat hij het spel sneller verlegt en veel balvaster is, maar zijn tijd moet nog komen.

In de punt van de driehoek speelde Dennis Praet. Volgens Sudpresse liep hij wat verloren in zijn rol als nummer tien en Het Laatste Nieuws vindt dat hij nog te veel een flitsenvoetballer is. Hij moet dominanter worden. Volgens Het Nieuwsblad vroeg Van den Brom hem tijdens de rust om meer de bal op te eisen, maar dit is nog niet de Praet die iedereen verwacht.

Aanval

Suarez speelde centraal in de spits en toonde zijn talent. Op training liet hij ook al zien dat hij weer in grote vorm zit. Maar, zo merkt Sudpresse op, hij speelde op een eiland en had moeite om op te boksen tegen de Duitse verdedigers. Volgens de krant zou Suarez beter tot zijn recht komen op links als hij samen met Cyriac in steunt speelt van Mboyo.

Op de flanken toont Bruno klaar te zijn voor het seizoen van de bevestiging en ook Lukaku speelde sterk als linksbuiten.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.