"Ik vergeet nooit wat Jacobs me aandeed"

DONDERDAG, 18 JULI 2013, 08:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Olivier Deschacht is één van de weinige ervaren spelers die nog overblijft bij Anderlecht. De linksback wacht op versterking en begrijpt dat de supporters ongerust worden. "Maar zij willen ook jeugd zien. Die krijgen nu hun kans."


Deschacht verwijst onder meer naar Yoeri Tielemans, al is die met zijn 16 jaar nog heel erg jong. Ook Jordan Lukaku vond hij tegen Hamburg schitterend spelen voor de rust. "Het vertrek van Safari biedt mogelijkheden voor hem", zegt Deschacht.

Dat Anderlecht kansloos onderuit ging tegen Hamburg had Deschacht verwacht. Volgens hem mist de groep ervaring. Zo wordt Milan Jovanovic volgens Deschacht gemist op en naast het veld. En ook Marcin Wasilewski zou hij er graag terug bijwillen. "Herman, geef hem alstublieft een nieuw contract."

Litteken voor het leven

Dinsdag stelde John van den Brom Guillaume Gillet aan als nieuwe aanvoerder. Nochtans heeft Deschacht de langste staat van dienst en was hij al eens eerder kapitein. Maar hij wilde de band niet terug. "Ik ben er klaar mee", zo zegt hij. Tegen Emmen bood Van den Brom Deschacht de band aan, maar hij gaf hem meteen door aan Silvio Proto.

De reden van Deschachts weigering gaat terug tot de herfst van 2011. Toen verving Ariël Jacobs onder druk van de supporters Deschacht als aanvoerder door Lucas Biglia. "Wat Jacobs mij heeft aangedaan zal ik nooit vergeten. Dat litteken draag ik mijn hele leven."



anderlecht-online forum