De Zeeuw: "Ik ben offensiever dan Biglia"

DONDERDAG, 18 JULI 2013, 09:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dit moet het seizoen worden van Demy de Zeeuw. In zijn eerste halfjaar kon hij niet echt overtuigen, maar hij scoorde wel de belangrijkste goal van het seizoen. "Zonder dat doelpunt tegen Genk was ik allicht nu niet meer hier."


De halve finale op het WK van 2010 was een keerpunt in de carrière van De Zeeuw. Tot dan liep alles op wieltjes, maar na een zware trap in zijn gezicht begon hij met zijn gezondheid te sukkelen. "Gedurende anderhalf jaar had ik last van mijn hoofd", vertelt De Zeeuw.

Volgens De Zeeuw leek het of hij elke wedstrijd met 38 graden koorts speelde. Dit had gevolgen voor zijn prestaties. Een verklaring werd niet gevonden en hij probeerde allerlei zaken om beter te worden. Intussen verloor hij zijn basisplaats bij Ajax.

Niet vervanger van Biglia

Bij Spartak Moskou hoopte De Zeeuw een nieuwe start te maken, maar hij vond er sportief zijn draai niet. Dus kwam hij in januari naar Anderlecht. De echte De Zeeuw kwam ook hier nog niet bovendrijven. "Ik was niet in topvorm. Ik heb meer matchen nodig", zo zegt hij.

Dat De Zeeuw niet zo vaak speelde kwam doordat Biglia toch bleef. Velen zien hem nu als de opvolger van de Argentijn, maar De Zeeuw vindt niet dat hij dit is. "Ik ben veel aanvallender ingesteld", aldus De Zeeuw. Naar eigen zeggen komt hij het best tot zijn recht met een echte defensieve middenvelder achter zich. "Een type Malanda bijvoorbeeld."

Gehuurd tot juni

In tegenstelling tot berichten die onlangs in sommige media verschenen, huurt Anderlecht De Zeeuw wel degelijk tot juni en niet tot december. "Spartak betaalt nog een deel van mijn loon", aldus De Zeeuw. Anderlecht heeft een optie om de Nederlander volgend jaar definitief vast te leggen. Doet het dit niet, dan is hij transfervrij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.