Praet: "Tijd om volwassen te worden"

VRIJDAG, 19 JULI 2013, 09:35 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws strikten tijdens de stage in Oostenrijk Dennis Praet voor een goede babbel. De Lubbekenaar blikt terug, kijkt vooruit en vindt het tijd om volwassen te worden.


De 19-jarige speler vindt dat hij nu zijn stempel moet gaan drukken bij paars-wit. Zeker nu Jovanovic, Biglia en Mbokani er niet meer zijn. Al moet hij nog zijn draai vinden in het spel met Kljestan en De Zeeuw.

Vorig jaar zat de middenvelder in een mindere periode en kreeg toen heel wat kritiek over zich heen waarbij er ook wel eens gewezen werd naar zijn salaris, zo’n 800.000 bruto per jaar. "Vooral de druk om kampioen te worden was nieuw voor me", aldus Praet. Hij vindt het dan ook belachelijk dat er zoveel kritiek was, zeker omdat het zijn eerste seizoen in eerste klasse was.

Het motiveert Praet ook dat bondscoach Wilmots de jongeren een kans geeft. Al blijft het WK in Brazilië een verre ambitie. "Dan moet ik echt topjaar hebben", klinkt het.

Ondertussen blijft de middenvelder verder werken aan zijn conditie en lichaamsbouw. Zo heeft hij in vergelijking met vorig seizoen drie kilo spiermassa gewonnen en is zijn vetpercentage gereduceerd tot zeven procent. "Dat moet me in staat stellen meer duelkracht te ontwikkelen."

Maar hij ook wil werken is zijn introvertheid en beseft dat hij mondiger moet worden op het veld om zo beter op te kunnen boksen tegen de grote jongens. Voor dit seizoen stelt hij zich ook duidelijke doelen voorop: hij wil tien keer scoren en tien assists geven.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.