Anderlecht blaast transfer Mboyo af

DINSDAG, 23 JULI 2013, 06:50 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Ilombé Mboyo komt niet naar Anderlecht. Ultieme gesprekken met Gent dit weekend leverden niets op, waarna het voor Anderlecht niet meer hoeft. "Het dossier-Mboyo is voor ons definitief gesloten", zegt Herman Van Holsbeeck.


Vorige week zag het er nochtans goed uit. Mboyo had toen aan enkele Anderlecht-spelers verteld dat hij naar Brussel zou komen. Paars-wit verhoogde volgens Het Laatste Nieuws zijn bod tot 3,8 miljoen euro plus bonussen, maar ook dit was voor Gent onvoldoende. Gisteren besliste Anderlecht dan de transfer af te blazen. Het totaalpakket (transfersom + loon) past niet in het budget dat Van Holsbeeck voor Mboyo ter beschikking had gekregen.

Gent-voorzitter Ivan De Witte bevestigt dat er gisteren niet meer onderhandeld is en hij een telefoontje kreeg van Anderlecht dat ze Mboyo niet meer willen. Dat Mboyo blijft, vind hij niet erg. "Ik vind het alleen jammer dat Anderlecht Pelé zolang aan het lijntje heeft gehouden", aldus De Witte. Volgens hem was Mboyo hierdoor niet meer gefocust op Gent.

Herman Van Holsbeeck wil niet veel woorden vuil maken aan het mislopen van Mboyo. Aan Gazet van Antwerpen vertelde hij alleen dat Anderlecht het dossier intern besproken heeft en er na veel wikken en wegen beslist werd om niet langer door te gaan op de piste-Mboyo.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.