Anderlecht favoriet voor coaches en kapiteins

DINSDAG, 23 JULI 2013, 09:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nog drie dagen en de nieuwe competitie gaat van start. Het Nieuwsblad vroeg aan de coaches en aanvoerders van de zestien eersteklassers wie hun favoriet op de titel is en ondanks de leegloop kreeg Anderlecht de meeste stemmen.


Dat Anderlecht als favoriet uit deze poll komt, is weinig verrassend. Dit is bijna elk jaar zo. Maar deze keer is het verschil met Club Brugge niet zo groot. Vijftien keer werd de naam van Anderlecht genoemd, die van Club Brugge viel elf keer. Standard krijgt vier vermeldingen, Genk één. De coaches en aanvoerders van Gent en Genk hadden geen antwoord klaar.

Binnen Anderlecht is het vertrouwen op een derde landstitel op rij ook aanwezig. Zowel Guillaume Gillet als John van den Brom zien de eigen club als voornaamste titelkandidaat. Bij Club Brugge is het niet anders. Timmy Simons en Juan Carlos Garrido schuiven allebei blauw-zwart naar voor. Benieuwd wiens zelfzekerheid aan het eind van de rit gerechtvaardigd blijkt.

In de poll werd ook gevraagd welke andere vijf clubs Play-Off I halen. Gillet en Van den Brom tippen beiden op Club Brugge, Gent, Genk en Standard. Enkel de zesde naam verschilt. Gillet denkt aan Zulte Waregem, Van den Brom aan Lokeren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.