Vanden Stock: "Ook beker is doel dit jaar"

DONDERDAG, 25 JULI 2013, 18:10 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Donderdagnamiddag vond de jaarlijkse persconferentie van Anderlecht plaats om het nieuwe seizoen af te trappen en ook de nieuwe sponsor bwin voor te stellen. Verschillende topics zoals het stadiondossier kwamen ter sprake.


Sportieve ambities
Roger Vanden Stock: "Statistisch gezien is het heel moeilijk om drie keer na elkaar kampioen te spelen, want dit is sinds 1995 niet meer voorgevallen. In de beker daarentegen zijn de kansen statistisch gezien veel hoger, gezien we al enkele jaren van bekerwinst verstoken blijven. Dus ook de beker is opnieuw een doel dit jaar. In de Champions League zouden we, als de loting het toelaat, graag willen doorstoten naar de tweede ronde."

Stadiondossier
"Het enige concreet project is de verbouwing van ons huidig stadion. We zijn nu al enkele jaren het dossier aan het voorbereiden en we naderen stilaan ons doel, maar we moeten de uitkomst even afwachten."

Ook nu is het stadion praktisch volledig uitverkocht. "Wij denken aan onze supporters en daarom hebben we de abonneeprijzen al vijf seizoenen niet meer aangepast. Hierdoor zitten we al lang niet meer bij de duurste ticketprijzen van het land."

Verbouwingen aan huidig stadion
"Op commercieel vlak heeft de club opnieuw een nieuwe stap gezet. Vorig jaar werden reeds de VIP outdoor seats gebouwd en dit jaar kunnen we gloednieuwe open business seats aanbieden aan onze supporters en klanten en deze worden erg gesmaakt."

Dankwoordje aan Brussels gewest
"Zonder het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zouden wij de grote inspanningen die wij doen inzake jeugdopleiding niet kunnen realiseren. En net deze jeugdopleiding staat centraal in een club als Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.