Van Holsbeeck: "Voorrang aan eigen jeugd"

DONDERDAG, 25 JULI 2013, 18:40 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Ook Herman Van Holsbeeck kwam aan het woord tijdens de persconferentie. Ook hij blikt tevreden terug op vorig seizoen en hoopt op hetzelfde dit seizoen met voorrang voor eigen jeugd.


"Even belangrijk was de doorstroming van de jeugdspelers Dennis Praet en Massimo Bruno naar de eerste ploeg. Zij hebben zich op een jaar tijd schitterend ontwikkeld en zullen ook volgend seizoen een belangrijke schakel zijn in het team van John van den Brom," aldus de algemeen manager.

Bouwen aan nieuwe ploeg
"Volgend seizoen staan we voor een jaar waar we een nieuwe ploeg moeten bouwen met voorrang voor eigen jeugd. We gaan ons nog versterken waar het nodig is, maar enkel als het echte versterkingen zijn. We gaan niet kopen om te kopen."

Ook dit jaar staat bij paars-wit de verdere ontwikkeling en omkadering van de spelers centraal. "We gaan dit jaar de omkadering van de jeugdspelers en de A-kernspelers op elkaar afstemmen. Ook de medische en sociale omkadering wordt verder uitgebouwd. Een club als Anderlecht moet creatief zijn en een goede begeleiding kan dan het verschil maken."

Uitbouw digitaal platform
"Op commercieel en communicatie vlak hebben we vorig seizoen grote inspanningen gedaan voor alle RSCA media. Het hoge bereik is ook interessant voor onze commerciële partners, die steeds meer in dialoog wensen te gaan met onze fans. Dit doen we via de uitbouw van het digitaal platform van de club. We zullen dus nog meer inhoud produceren om de supporters nog dichter bij de club brengen, zodat deze de club dagelijks nog beter kunnen beleven,’ besluit Van Holsbeeck.



anderlecht-online forum