Anderlecht wou Gillet niet kwijt

ZATERDAG, 27 JULI 2013, 13:07 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad strikte kersverse aanvoerder Guillaume Gillet voor een uitgebreid interview. Hierin laat hij vallen dat hij deze zomer naar PSV kon maar dat het bestuur hem niet graag zag vertrekken.


"Ik kon naar PSV", aldus de aanvoerder. De interesse van de Nederlandse club was concreter dan die van Leverkusen of Wolfsburg. "Als Herman ja had gezegd was ik weg", klinkt het.

Anderlecht vroeg wel 4 tot 6 miljoen euro voor de rechtsachter. Daarmee gaf de club ook aan dat ze Gillet niet zomaar kwijt wilden.

Gillet is trouwens van mening dat Silvio Proto een logischere keuze had geweest voor aanvoerder van de ploeg maar de trainer heeft gekozen. Proto blijft echter wel vice-kapitein. Al was er ook even gedacht om Demy De Zeeuw aanvoerder te maken, dit omdat Nederlanders mondiger zijn.

Oh ja, voor zij die het willen weten, Gillet liet ook vallen dat er niet op penalty's werd getraind. Wel is Kljestan eerste trapper en zelf staat Gillet ook op de lijst. Dennis Praet zal de corners en vrijetrappen voor zijn rekening nemen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.