'Mitrovic belangrijk voor Servisch voetbal'

ZATERDAG, 27 JULI 2013, 17:26 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Met Aleksandar Mitrovic staat er nog een serieuze topper op het verlanglijstje van Anderlecht. Maar zal paars-wit wel in staat zijn deze 18-jarige speler, nog tot 2016 onder contract bij Partizan, naar het Astridpark te halen?


In juni nog werd de Servische international gelinkt (volgens sommigen was de deal al zelfs rond) aan een verhuis naar het Emirates stadion maar Arsenal koos uiteindelijk voor Yaya Sanogo. Niet getreurd want Mitrovic kon rekenen op heel wat interesse van andere Europese topploegen waaronder Ajax en PSV.

De spits heeft een ongelofelijk scorend vermogen. Zo trof hij vorig seizoen maar liefst 23 keer raak in de 36 duels waar hij mocht aandraven. Echter, de voorzitter van Partizan, Dragan Duric, heeft in juni nog duidelijk gemaakt dat de spits onder geen enkel beding deze zomer naar een andere club zal noch mag trekken. Zo belangrijk is Mitrovic voor Partizan en het Servische voetbal.

Toen er gevraagd werd naar de interesse van Anderlecht in de speler benadrukte hij nogmaals dat de speler belangrijk is voor de club. "Ik kan niets zeggen over een eventueel vertrek van Mitrovic. Hiervoor is het noodzakelijk dat alle beslissingsnemers in de club rond tafel gaan zitten." Ook op de vraag of er vrijdag (gisteren dus) een delegatie van Anderlecht overvloog om te onderhandelen zei hij dat hij hierover geen informatie had. Heeft iemand Herman Van Holsbeeck gezien gisteren op de fandag?

Zijn fysieke aspecten en speelstijl worden wel eens vergeleken met de Deense aanvaller Nicklas Bendtner. Maar bekijk de video en oordeel zelf over de kwaliteiten van deze spits.

Volgens de Belgische schrijvende pers zou de Serviër vijf miljoen euro kosten en zou hij volgende week of toch binnen enkele weken van Anderlecht zijn. Indien Herman Van Holsbeeck er in slaagt deze aanvaller naar het Astridpark te halen, dan wordt Mitrovic in één klap de duurste transfer ooit voor paars-wit.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.