Assaidi of Aissati, of beiden?

ZONDAG, 28 JULI 2013, 11:26 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Vrijdag verscheen er in de schrijvende pers de berichten dat Anderlecht interesse zou hebben in Ismail Aissati en Oussama Assaidi. We fronsten toch even de wenkbrauwen bij deze twee praktisch identieke namen.


Even schetsen: Het Nieuwsblad en La Dernière Heure brachten het nieuws van Assaidi. De vleugelaanvaller speelt bij Liverpool maar kan er niet echt potten breken. Paars-wit toonde reeds in 2011 interesse in hem, al speelde hij toen nog bij Heerenveen.

Het Laatste Nieuws en Sudinfo brachten het nieuws dat Ismail Aissati, een middenvelder, op het verlanglijstje staat. Aissati ligt sinds augustus 2012 onder contract bij Turkse Antalyaspor. Voor beide spelers geldt dat het contract nog tot 2016 loopt.

Ok, so far so good. Twee verschillende spelers, twee verschillende profielen maar wel met ongeveer dezelfde naam. We zijn dan eens gaan neuzen op het internet.

Zoeken we naar nieuws rondom Ismail Aissati vinden we eigenlijk maar heel weinig berichten hieromtrent. Op Aissati zou de Russische club Terek Grozny wel al een bod uitgebracht hebben van 2,5 miljoen euro wat ver onder de vraagprijs van zes miljoen euro ligt. Ook PAOK uit Griekenland en Genk zouden azen op de diensten van de Nederlands-Marokkaans voetballer. Begin juli nog wou de speler kwijt dat hij een overstap naar Genk ziet zitten omdat hij hogerop wil.

Rond Oussama Assaidi is er veel meer buzz op het internet en ook belangrijk, John van den Brom zou de interesse bevestigd hebben. Maar ja, ook Ronald Koeman, trainer bij Feyenoord, heeft al met de speler gesproken. De speler wou toen kwijt dat hij graag wil spelen. Liverpool zou trouwens 3,5 miljoen euro willen voor de middenvelder en ondertussen hopen de Liverpoolfans op een deal waarbij Dennis Praet betrokken wordt.

Feit is, is er ergens een verwarring ontstaan met de naam of heeft Anderlecht echt interesse in beide spelers? We weten het niet, maar de feiten op een rijtje zettend zou ik toch meer gokken op Assaidi dan op Aissati.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.