"Grootste talent sinds Vincent Kompany"

MAANDAG, 29 JULI 2013, 18:40 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Dat Youri Tielemans gisteren tegen Lokeren een fenomenaal debuut maakte is niemand ontgaan en dat is ook te merken op de sociale media. Al de hele dag is er over de middenvelder een continue berichtenstroom op Twitter.


Bijna dag op dag 10 jaar is het geleden dat Vincent Kompany op 9 augustus 2003 tegen Antwerp zijn debuut maakte op het grote veld. Velen dromen al dat Youri een toekomst als Vincent tegemoet gaat. En dan moet je weten dat Kompany 17 was bij zijn debuut, Youri sinds mei pas 16.

Ook Guillaume Gillet merkte op training op dat in Tielemans een waar talent schuilgaat. "Zijn eerste balcontacten waren fantastisch. Hij speelt zeer gecontroleerd. Al was natuurlijk niet alles perfect maar dat kan je ook niet verwachten. Dit is het grootste talent bij Anderlecht sinds Vincent Kompany. Op mijn 16 speelde ik nog voetbal op school en hij speelt nu al in de eerste ploeg."

Ondertussen zijn op Twitter al enkele fan accounts ontstaan en ook op Facebook zijn al de nodige pagina's aangemaakt. Er gaat ook een petitie de ronde om Demy De Zeeuw uit de ploeg te zetten en te vervangen door Tielemans ... .

Gelukkig kunnen de supporters dromen en gaan zweven, zolang de speler en zijn entourage maar met beide voeten op de grond blijven staan.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.