Anderlecht wacht op geld transfers

DINSDAG, 30 JULI 2013, 07:29 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad schrijft vandaag dat er een nieuwe trend is in voetballand: transfers afbetalen in schijven. Zie het als een afbetalingsplan. Het kwam mede hierdoor dat de transfer van Lucas Biglia een maand bleef aanslepen.


Lazio zou de ettelijke miljoenen (om hoeveel het gaat is ook nog steeds niet duidelijk) dus niet in één keer betalen maar uitgespreid over enkele jaren. Ook hetzelfde verhaal bij Dieumerci Mbokani. Anderlecht wacht dus nog op een pak geld.

De meeste clubs wachten op het geld van de Champions League vooraleer versterking aan te trekken. En als ze dat doen, dan is het blijkbaar op afbetalen. Ook Anderlecht doet hieraan mee. De club bood 2,5 miljoen voor Aleksandar Mitrovic, direct te betalen, en 2,5 op afbetaling.

Anderlecht heeft volgens La Dernière Heure geen goede ervaringen met transfers op afbetaling. Zo hebben Santander (8 miljoen voor Tchite in 2006) en Espanyol Barcelona (4 miljoen voor Pareja in 2008) nooit hun afspraken nageleefd. In 2010 heeft Anderlecht, wachtend op nog twee miljoen euro, hiervoor een klacht ingediend bij de FIFA en UEFA.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.