Praet: "Moet meer zelf op doel trappen"

WOENSDAG, 31 JULI 2013, 07:41 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Sport/Voetbalmagazine strikte Dennis Praet voor een interview. De aanvallende middenvelder brak vorig seizoen door bij Anderlecht maar zal dit jaar moeten bevestigen.


Praet speelt met het nummer tien. Voor hem is een speler met dat nummer een speler die veel assists geeft, af en toe een doelpunt scoort en het ritme van de wedstrijd bepaalt. Vooral aan het scorend vermogen moet Praet nog wat werken, dat beseft hij ook. Zo scoorde hij vorig seizoen maar twee doelpunten. Hij geeft tijdens de wedstrijd de ballen te makkelijk af en probeert zelf te weinig op doel te trappen.

Nochtans beweren bronnen binnen de club dat de speler een goede trap heeft. "Bedank die anonieme bron maar voor het compliment (lacht)", aldus de speler die het een kwestie vindt om er op het juiste moment aan te denken. Hij kiest sneller voor om een verdediger met een 1-2 uit te schakelen dan voor een dribbel of een schot.

Een echte nummer tien trapt ook penalty's. Maar over het penaltycomplex is volgens Praet niet meer gepraat. Hij is wel van mening dat de pers het te fel uitgesmeerd heeft, desondanks "Anderlecht er maar een paar gemist heeft."

Op sportief vlak hoopt Praet dit seizoen weer de titel binnen te kunnen halen en om de tweede ronde van de Champions League te bereiken. "Dat is toch iets waar binnen de club veel over wordt gepraat."

Dennis Praet stond in 2010 in de belangstelling van Ajax, Lille en Arsenal. Hij koos toen echter om zijn studies af te maken "Voetbal blijft een onzekere job", aldus de speler die drie jaar terug niet wist dat hij nu zou doorbreken bij Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.