De zomer van Kljestan

WOENSDAG, 31 JULI 2013, 18:24 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Sacha Kljestan vertoeft sinds 2010 in België. "Mijn vrouw en ik houden best van Brussel", aldus de Amerikaanse middenvelder. "We wonen er graag en hebben niet geaarzeld toen er gevraagd werd om langer te blijven."


Maar hoe goed kent hij België al en vindt hij zijn weg in dit kleine landje. "Toen we pas in Brussel waren was het zoeken naar een goed plekje om te eten. Die restaurantjes zijn er wel maar ze zijn moeilijker te vinden dan in mijn thuisstad Santa Monica. Maar eigenlijk eet ik gezonder als mijn vrouw thuis is want ze is een uitstekende kok. Wat ik wel nog niet geprobeerd heb is "sandwich américain" (een Mitraillette, nvdr.), iets wat je als een echte cultuurschok kan bestempelen. Het heeft helemaal niets met Amerika te maken!"

Jacques Brel of Stromae? "Ik weet wie Jacques Brel is en wat hij betekent voor Brussel maar ik ken niet veel van zijn nummers. Stromae weet ik te appreciëren. In Brussel luister ik veelal naar 97.8 FM, Radio KIF. Ze spelen daar veel Franse hip hop waar ik best van hou."

Kuifje of graffiti? "Zeker en vast de strips. We wonen in een mooie buurt maar de graffiti verpest alles. We zien het overal op de muren van die prachtige gebouwen."



anderlecht-online forum