Oud-speler Kooiman zwaar gewond na ongeluk

WOENSDAG, 7 AUGUSTUS 2013, 08:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Oud-Anderlecht-speler Wim Kooiman is zondag zwaar gewond geraakt na een val met de koersfiets. Hij viel op zijn hoofd, brak zijn helm en was even bewusteloos. Intussen is hij gelukkig aan de beterhand.


Kooiman, die tussen 1988 en 1994 voor Anderlecht speelde, ging zondag samen met zijn zoon fietsen in de buurt van zijn woonplaats Varsenare. In Pittem was door de hitte een betonblok uit de weg omhoog gekomen en verloor hij de controle over zijn fiets. Kooiman smakte hard tegen de grond en bleef bewusteloos liggen. Een MUG-helikopter bracht hem naar het ziekenhuis. Daar werd een luchtbel in de hersenen en een hersenschudding vastgesteld. Ook had Kooiman een gebroken sleutelbeen en tal van schaafwonden.

Volgens Kooimans vrouw Carina gaat het intussen beter met de oud-verdediger. "De lucht uit zijn hersenen is weg. Aan zijn sleutelbeen moet hij nog geopereerd worden", vertelt ze in Het Nieuwsblad. Gisteren werd Kooiman naar een gewone kamer overgebracht.

Langs deze weg willen we Wim Kooiman een spoedig herstel toewensen. Wie zijn statistieken als Anderlecht-speler wil bekijken, kan dit in onze spelershistoriek.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.