Mitrovic speelgerechtigd in Champions League?

WOENSDAG, 7 AUGUSTUS 2013, 09:20 - rscanieuws
Anderlecht-Online No Image Found

Na de uitschakeling van Partizan zou de transfer van Aleksandar Mitrovic in een stroomversnelling kunnen komen. Voor velen blijft echter de vraag of Mitrovic speelgerechtigd zou zijn in de Champions League. Wij zochten het op.


Gisterenavond was al de aandacht gericht op Belgrado. Partizan verloor immers zijn partij tegen het Bulgaarse Ludogorets en is zo uitgeschakeld voor het verdere verloop van de Champions League. Goed nieuws voor Anderlecht, want de eliminatie van Partizan zou ervoor kunnen zorgen dat de transfer van Mitrovic sneller dan verwacht wordt afgerond.

Als Mitrovic tekent, is hij dan speelgerechtigd om met Anderlecht de groepsfases van de Champions League aan te vatten? Het antwoord is een korte en bondige 'ja'. De UEFA omschrijft het als volgt in artikel 18.07 in het officiële reglement van de Champions League: "Een speler die aantrad in de eerste, tweede, derde of vierde voorronde van de Champions League of Europa League mag voor een andere club uitkomen vanaf de groepsfase van de Champions League of Europa League".

Goed nieuws voor Anderlecht dus. In het geval dat Herman Van Holsbeeck er vrijdag in slaagt om Mitrovic een contract te laten tekenen, kan Anderlecht de Serviër opstellen in de poulefase van de Champions League.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.