De lessen van Olympiakos

DONDERDAG, 8 AUGUSTUS 2013, 08:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks de 1-0-nederlaag vond John van den Brom het duel tegen Olympiakos geslaagd. "Ik heb veel geleerd", zo zegt hij. Ook Het Laatste Nieuws zag het duel en trok zes lessen. La Dernière Heure evalueerde de spelers individueel.


De lessen van Het Laatste Nieuws

1. Nuytinck is geen linksback
Door de afwezigheid van Olivier Deschacht posteerde Van den Brom Bram Nuytinck op de linksachter. Dit werd geen succes. De Nederlander maakte aanvallend weinig klaar en ook defensief had hij soms moeite met zijn positie. "Het was niet overtuigend", geeft Van den Brom toe.

2. Experimenteel middenveld draait nog niet
Van den Brom startte met Kljestan, De Zeeuw en Milivojevic. Na de pauze kwam Praet voor Kljestan en op het uur Tielemans voor Milivojevic. Van den Brom wilde een middenveld met de punt naar achter testen, maar hij vond dit niet goed uitpakken. In de tweede helft ging het beter omdat de verdediging toen ook hoger speelde.

3. Lukaku is geen ideale linksvoor
Jordan Lukaku speelde voor de rust als linksvoor. Veel maakte hij niet klaar, al had hij wel enkele goede voorzetten in huis. "Hij is niet het type linksvoor dat ik wil", zegt Van den Brom. Van den Brom wil daar dus nog versterking, al denkt hij dat het met de huidige kern ook wel moet lukken. Na de pauze ging Lukaku linksback spelen en Acheampong linksvoor.

4. Fysiek moet het beter
Technisch was Anderlecht gisteren zeker niet minder dan Olympiakos, maar de Grieken slaagden er wel in Anderlecht makkelijk weg te zetten op fysiek vlak. Van den Brom vindt dat zijn spelers stouter mogen zijn.

5. Matig debuut Milivojevic en Vico
Luka Milivojevic speelde een uur mee en Fede Vico 25 minuten. Beiden braken geen potten, maar dat vond Van den Brom niet erg. "Luka toonde dat we hem kunnen gebruiken, zowel verdedigend als opbouwend", aldus de coach. Voor de magere prestatie van Vico riep hij als verzachtende omstandigheid in dat hij rechtsbuiten moest spelen, wat niet zijn positie is.

6. Champions League is gelukkig nog ver
Van den Brom vond dat zijn ploeg niet werd weggespeeld en dat noemde hij positief. Hij benadrukt dat Anderlecht niet in zijn ideale opstelling speelde. Fysiek moet de ploeg wel nog groeien. De coach besloot dat het een nuttige wedstrijd was en hij nu voldoende stof tot nadenken heeft.

De spelersbeoordeling van La Dernière Heure

Thomas Kaminski: keepte attent, maar had geen kans op het doelpunt van Siovis. Wel nog een goede parade in huis bij kans voor Fetfatzidis (7/10)

Guillaume Gillet: kende geen gemakkelijke avond tegen Weiss en Campbell. Bracht aanvallend niet veel bij. (6/10)
Chancel Mbemba: had voor de rust de beste kans, maar zijn kopbal miste doel. Deed weer ervaring op. (7/10)
Cheikhou Kouyaté: stond er steeds bij problemen in de eigen rechthoek, beste Anderlecht-speler. (7/10)
Bram Nuytinck: is geen linksback. Liet zich te makkelijk ringeloren bij het tegendoelpunt. (5/10)

Sache Kljestan: deed zijn verdedigend werk zoals gewoonlijk. (6/10)
Luka Milivojevic: schoot na 20 seconden voor het eerst op doel. Was een goed rustpunt, maar nog niet de patron die hij moet worden. Vermeed de 2-0 met een prima tackle.(6/10)
Demy de Zeeuw: creëerde één of twee goede openingen, maar dat is te weinig als je speelt als nummer tien. (4/10)

Jordan Lukaku: lag met zijn voorzetten aan de basis van de enige twee Anderlecht-kansen voor de rust. Speelde niet zijn beste partij. Na de rust enkele defensieve foutjes. (5/10)
Matias Suarez: speelde centraal vooraan en maakte enkele mooie acties. Stond vaak te geïsoleerd en kreeg veel schoppen te verduren. (6,5/10)
Andy Najar: vaak beschikbaar en erg actief, maar koos te vaak voor de bal achteruit. (5/10)

Dennis Praet: actieve invalbeurt, maar ook hij vond het gaatje amper. (6/10)
Gohi Bi Cyriac: groeide in de wedstrijd (6/10)
Frank Acheampong: maakte enkele mooie acties en toonde zich hard in de duels. (7/10)
Anthony Vanden Borre: kon zich niet laten opmerken als rechtsback. (5/10)
Michaël Heylen: toonde dat hij er staat, maar maakte wel een klein foutje. (6,5/10)
Youri Tielemans: had geen moeite om het ritme op te pikken. (6,5/10)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.