Van Holsbeeck over transferdossiers

VRIJDAG, 9 AUGUSTUS 2013, 07:43 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad en La Dernière Heure strikten Herman Van Holsbeeck voor een gesprek over de verschillende transferdossiers die op zijn bureau liggen. De manager van Anderlecht weet wat te doen tijdens de zomermercato.


Oussama Assaidi: Gisteren verscheen in de pers dat de speler voor een jaar zou verhuurd worden aan Queens Park Rangers. Assaidi zelf was echter snel om dit te ontkennen en liet verstaan dat alle opties nog open liggen. Ook Van Holsbeeck bevestigt dit. "Ik heb nog drie weken", aldus de manager. "Maar mijn prioriteiten liggen bij de spelers die mogen vertrekken, alleen zit er niet veel beweging in die dossiers."

Guillermo Molins wordt gelinkt aan zijn oude club Malmö maar een akkoord blijft uit wegens financiële kwesties. "De drie partijen moeten aanvoelen alsof ze beter uit de transfer komen. Maar in het geval van Anderlecht is dit nog niet het geval."

Enkele dagen terug werd geschreven dat Mbark Boussoufa mogelijk op de wip zit bij zijn huidige club en suggereerden verschillende sites al een mogelijke terugkomst naar paars-wit. Maar hierin is Van Holsbeeck heel duidelijk: "Niets van aan."

Wat betref de transfer van Aleksandar Mitrovic zal Anderlecht enkel communiceren als de transfer rond is. "De berichten die je in de Servische pers leest komen niet van ons. Wij communiceren enkel als de transfer rond is. Soms is het trouwens beter om te zwijgen."

Cheikhou Kouyaté zou kunnen rekenen op een vernieuwd contract, sommigen spreken van vijf jaar. "Ik heb de entourage van Kouyaté laten weten dat we willen samen zitten om te bespreken wat we dit seizoen van plan zijn, maar zijn zaakwaarnemer zit nog in het buitenland."

Ook Thomas Kaminski zou een verbeterd contract kunnen tekenen, zo hoopt Anderlecht dat de tweede doelman bij paars-wit zal blijven. "De bal ligt nu in zijn kamp. Hij heeft nog een contract van drie jaar maar uit respect hebben we hem een voorstel gedaan. We kunnen het alleen maar vragen he? En als hij weigert, dat maakt deel uit van het spel", besluit de manager.

Ook kon Van Holsbeeck nog iets kwijt over beide nieuwkomers Luka Milivojevic en Fede Vico. Zij mochten aandraven tegen Olympiakos maar er is blijkbaar toch nog werk voor de boeg. "Milivojevic moet de tijd krijgen om zich aan te passen", aldus Van Holsbeeck die benadrukt dat de speler nog veel zal betekenen voor paars-wit. Wat betreft Fede Vico, ook hier zal de speler nog moeten wennen. "Spelen met de U19 van Spanje is nog iets anders dan de Champions League."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.