Deschacht: "Ik doe dagelijks aan zelfkritiek"

VRIJDAG, 9 AUGUSTUS 2013, 10:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Toen John van den Brom na de nederlaag tegen Lokeren stelde dat de anciens het lieten afweten, was Olivier Deschacht één van de geviseerden. De linksback heeft zijn coach gelijk. "Ik was inderdaad slecht, punt."


"De coach was razend na die wedstrijd en ik begrijp hem", aldus Deschacht in Sudpresse. "Nuytinck, De Zeeuw, Suarez, ik. We waren niet op niveau en moeten dat toegeven. Na die match heb ik een week lang amper gesproken. Ik ben niet het soort mens dat zijn verantwoordelijkheid ontloopt. Men kan me dingen kwalijk nemen, maar niet dat ik een leugenaar ben."

Dat Van den Brom bepaalde spelers zo openlijk op de korrel nam, is ongewoon in België. Hoe kwam dit aan? "In eerste instantie is het natuurlijk niet leuk", geeft Deschacht toe. "Maar eigenlijk is het positief. Onze coach is een zeer direct persoon. Soms misschien wel té. Maar ik heb liever dit dan een hypocriet iemand. Karakterieel komen we eigenlijk wel overeen."

Wat liep er eigenlijk allemaal mis tegen Lokeren? "Ik was niet scherp, was te zenuwachtig om de bal te vragen en miste scherpte", is de linksback hard voor zichzelf. "Ik weet gewoon dat ik beter kan. Ik doe dagelijks aan zelfkritiek. Ik ben heel veeleisend voor mezelf en ben nooit tevreden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.