Kouyaté: "Wie weet blijf ik nog zes maand"

ZATERDAG, 10 AUGUSTUS 2013, 11:17 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

In de laatste wedstrijd van de Playoffs werd hij door de scheidsrechter vroegtijdig naar de douches gewezen. Net in de kampioenenwedstrijd kreeg Cheikhou Kouyaté rood voor een tackle op Jens Naessens.


Verdict: Twee duels schorsing en 200 euro boete. De straf werd niet aangevochten waardoor de Senegalees de eerste twee wedstrijden van de competitie vanuit de tribune moest toekijken.

Niemand had toen kunnen denken dat de speler nog steeds bij paars-wit is. Iedereen dacht dat Zulte-Waregem zijn laatste wedstrijd in het shirt van Anderlecht was want hij wou maar al te graag vertrekken. Het liefst van al naar Engeland. Nu, met 20 dagen voor het einde van de mercato, is Kouyaté nog steeds in Brussel, wel met een Belgisch paspoort maar zonder aanbiedingen van over het kanaal.

Anderlecht zal binnenkort met zijn zaakwaarnemer rond tafel zitten om een vernieuwd contract te bespreken. Toch hangt er een transferprijs boven zijn hoofd: zeven miljoen wil Anderlecht vangen bij een eventueel vertrek.

Zelf is de speler duidelijk. "Als er een bod komt van een Engelse club, dan ben ik weg", verklaart hij tegenover Het Laatste Nieuws. Maar dan zal er toch eerst een bod uitgebracht moeten worden wat tot nu toe geen enkele club gedaan heeft. Zijn manager verklaart dat de clubs wachten tot hij zijn Belgische identiteitskaart op zak heeft. (Ondertussen heeft de speler zijn Belgisch paspoort, dit sinds 1 augustus, nvdr.)

Zelf blijft de speler er toch niet rustig bij. "Mijn hoofd tolt en ik slaap slecht door de onzekerheid." De middenvelder probeert zich te concentreren op Anderlecht maar dat is niet even makkelijk maakt hij duidelijk, "zeker niet naast het veld."

Wel is hij Chancel Mbemba dankbaar. Dankzij de jonge Mbemba zou een vertrek bij Anderlecht mogelijk zijn want nu is er een vervanger in eigen rangen. Toch sluit hij niet uit dat hij nog zes maanden blijft en dus met paars-wit aantreedt in de Champions League. John van den Brom heeft hem wel duidelijk gemaakt dat hij hoopt dat hij blijft maar de trainer zal steeds de keuze van de speler respecteren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.