Bruno zonder zenuwen naar de CL.

ZATERDAG, 10 AUGUSTUS 2013, 13:13 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Is Massimo Bruno op weg om dé revelatie van het seizoen te worden? De 19-jarige aanvaller is op zijn minst toch al goed aan het seizoen begonnen, dankzij drie doelpunten in twee competitiewedstrijden.


Bruno is alvast veel efficiënter dan vorig seizoen. "Ik heb blijkbaar een klik gemaakt." Het is volgens de speler een normaal proces. Hij was vorig seizoen als jonge belofte volledig nieuw in de groep en verstopte zich achter spelers als Jovanovic en Mbokani. Gelukkig had Bruno al snel door dat Jovanovic een geweldige kerel is. "Al kon hij ontploffen en je uitkafferen wat verlammend werkte."

Maar dit jaar lijkt het anders te zijn en wordt er volgens Bruno niet meer gebruld op mekaar en amuseert iedereen zich. En dat werkt bevrijdend voor de speler. "Het klikt ook beter tussen de aanvallers." Hij is dan ook minder afgeleid als vorig seizoen. Toen stond Jovanovic altijd als linksbuiten, nu zit er meer beweging in het spel.

Massimo speelde vroeger als jongere al voor Anderlecht maar wegens groeiproblemen moest hij er vertrekken. Zo kwam hij bij Bergen en Charleroi terecht. Uiteindelijk kwam hij terug bij de beloften van paars-wit terecht waar er felle vooruitgang geboekt werd. Toen John van den Brom hem naar de A-kern overhevelde was hij naar eigen zeggen in topvorm.

Het was in de Champions League wedstrijd tegen Limassol dat het publiek Bruno leerde kennen. Een maand later stond hij in de basis tegen AC Milan. "Ik was bloednerveus, ik lag te trillen in bed toen ik wist dat aan de wedstrijd mocht beginnen." Maar nu zal de aanvaller aan een nieuwe Champions League campagne starten zonder zenuwen.

Juventus is alvast zijn droomploeg, het zou voor hem "buitenaards" zijn mocht hij ooit voor die Italiaanse club kunnen spelen. Ook hoopt hij doelpunten te maken zoals Del Piero dat kan. Natuurlijk droomt Bruno ook van een toptransfer maar een voorstel is er nog niet gekomen. Hij wil vooral nu een goed seizoen spelen met paars-wit.

Maar droomt hij ook van de Rode Duivels? "Dat zou een volgende stap zijn, maar je moe tegenwoordig ontzettend goed zijn om er bij te geraken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.