Mbemba: "Kouyaté is mijn grote broer"

ZATERDAG, 10 AUGUSTUS 2013, 19:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Chancel Mbemba moet na twee sterke wedstrijden morgen weer plaatsmaken voor Cheikhou Kouyaté. Niet onlogisch, zo vindt de Congolees. "Natuurlijk wil ik blijven staan, maar ik zal accepteren als ik weer naar de bank moet."


Mbemba zegt veel respect te hebben voor Kouyaté. Hij noemt hem zelfs zijn grote broer in de kleedkamer. De Congolees heeft er dan ook geen problemen mee dat Kouyaté zijn plaats centraal in de defensie opnieuw inneemt.

In de twee duels die hij mocht spelen, maakte Mbemba indruk. Al blijft hij er zelf rustig bij. "Ik heb gewoon mijn best proberen te doen", aldus Mbemba. De verdediger noemt zichzelf wel voetbalgek. Zo bekijkt hij zoveel mogelijk wedstrijden om eruit te leren. Hij weet dat zijn plaatsing op het veld nog beter kan.

Mbemba vertoeft al twee jaar in Anderlecht. Door onduidelijkheden over zijn exacte leeftijd bleef hij tot nu toe in de schaduw. Over alle heisa hier rond trekt Mbemba zich niets aan. "Alle documenten om mijn echte leeftijd te bewijzen zijn er."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.