Mitrovic: Een soap avant-la-lettre

ZONDAG, 11 AUGUSTUS 2013, 11:00 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Aleksandar Mitrovic, het is een ware soap aan het worden, nog erger dan Familie en Thuis tezamen. We hebben even de tijd genomen om een overzicht te maken van de laatste gebeurtenissen omtrent de Servische aanvaller.


Vrijdag 9 augustus. Toen kwam het bericht dat de onderhandelingen met de speler uitgesteld zijn. Normaal zou Aleksandar Mitrovic vrijdag met z'n manager Nenad Jestrovic naar Brussel komen om te onderhandelen over een transfer, maar de gesprekken zijn uitgesteld tot begin volgende week. Intussen is er ook Italiaanse interesse, namelijk van Udinese.

Zaterdag 10 augustus 16.15: Het Laatste Nieuws en Le Soir brengen samen het nieuws naar buiten de Anderlecht het bod op de aanvaller ingetrokken heeft. Ze vermoeden dat dit een drukkingsmiddel is van het bestuur om de transfer te forceren. Beiden schrijven dat Anderlecht wel al twee pistes, andere spelers, achter de hand heeft.

Het Nieuwsblad contacteerde Nenad Jestrovic, manager van Mitrovic, en hij was verbaasd. Hij als de speler hoopten toen de deal binnen twee à drie dagen rond te krijgen. Ook Servische bronnen konden aan Anderlecht-online melden dat de transfer nog niet van de baan is.

Zaterdag 10 augustus 21.51: Opeens verschijnt er een artikel in de Servische pers dat de transfer rond is. "Mitrovic voor 3,5 miljoen euro naar Anderlecht", klinkt het. In de uren er na brengen ook andere Servische kranten het bericht met meer informatie. Zo zou Partizan 10% van de transfersom krijgen bij eventueel doorverkoop van de speler. Ook zou het een bod van 5,5 miljoen euro van Udinese naast zich neer gelegd hebben, waarom is niet geweten.

Mitrovic speelde gisterenavond trouwens nog een wedstrijd waarin hij twee keer scoorde, waaronder een penalty. Tijdens één van die doelpunten werd er volgende tweet de wereld ingestuurd: "Mitrovic celebrated his goal with the fans. And like commentator said, that seemed like he wanted to say 'Goodbye'". Opmerkelijk: dit was nog voor dat het nieuws bekend geraakte dat de transfer rond was.

Zondagochtend 11 augustus: Enkel La Dernière Heure brengt het nieuws van de Servische pers die aankondigden dat de transfer rond was. Op geen enkel andere nieuwssite is hierover iets te vinden. De Franstalige krant beweert / speculeert dat wat de Servische pers zaterdagavond bracht onwaar is. Zij halen hierbij een citaat van Nenad Jestrovic boven: "De speler en ik hebben ons woord gegeven. We gaan strijden als Rambo om alles rond te krijgen."

Feit is is dat niemand, buiten diegenen die met de transfer betrokken zijn, weet wat de status is. Misschien komt er deze avond vlak voor de wedstrijd tegen Gent duidelijkheid als de nationale pers Herman Van Holsbeeck te pakken krijgt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.