Video: "Jeugdopleiding is Europese top"

MAANDAG, 12 AUGUSTUS 2013, 15:28 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Hoofdredacteur Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine blikt terug op de derde speeldag en heeft hierbij vooral oog voor de jongeren van Anderlecht. "De jeugdopleiding van Anderlecht is Europese top!", aldus Sys.


"Anderlecht heeft meer dan eender welke andere Belgische club de toekomst. De opleiding bij paars-wit is Europese top. Een hele waaier van getalenteerde voetballers klopt aan de poort van het eerste elftal. Deze moeten Anderlecht op termijn een nieuwe identiteit geven", aldus de hoofdredacteur.

"Anderlecht is jonger en frisser dan vorig seizoen, maar hoe ver je daarmee geraakt in de Champions League, dat valt nog af te wachten. Clubs praten vaak over hun jeugdbeleid maar meestal zijn het holle woorden in de wind. Het is opvallend dat de kern van 26 man maar liefst 14 voetballers kent onder de 20 jaar. Maar dat talent moet door voldoende ervaring worden omringd."

"Wat dat betreft is het juiste evenwicht nog niet gevonden en net op dat vlak worstelt Anderlecht met een dilemma. Er staat veel talent op het veld maar te weinig te weinig persoonlijkheid en te weinig leiderschap", besluit Sys.

De videoreportage is te bekijken op http://sportmagazine.knack.be/.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.