Walem is verbaasd over leeftijd Tielemans

DINSDAG, 13 AUGUSTUS 2013, 10:00 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Youri Tielemans werd door U21 bondscoach Johan Walem opgeroepen voor de oefeninterland tegen Israël op 13 augustus. Walem kan haast niet geloven dat de middenvelder nog maar 16 jaar oud is. Het is Tielemans zijn eerste selectie.


Tegenover Sport Voetbalmagazine vertelt Walem dat hij Tielemans pas deze zomer ontdekt heeft maar wel al over hem had horen praten. "Het was tijdens de voorbereidingsmatchen en de competitie dat ik hem voor het eerste aan het werk zag", aldus de bondscoach.

Hij noemt Tielemans een echte revelatie en kan amper geloven dat hij 16 jaar is. De speler heeft volgens Walem uitstraling, trekt het spel naar zich en "combineert een jeugdige zorgeloosheid met een uitzonderlijke vista."

Walem is alvast blij dat Anderlecht de kaart van de jeugd trekt want met Dennis Praet, Massimo Bruno en nu ook Youri Tielemans heeft de coach de talenten maar voor het uitkiezen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.