End of an era
Phóenix semper pérvivet

Waarom Tielemans niet vertrok bij Anderlecht

WOENSDAG, 14 AUGUSTUS 2013, 13:43 - Goofy
Logo Anderlecht-Online

Youri Tielemans is een van de vele talentvolle jongeren bij Anderlecht, helaas zijn er daar ook al enkelen van vertrokken naar buitenlandse topclubs. Maar Tielemans is Anderlecht trouw gebleven. S/VM zocht uit waarom.


De ouders van Tielemans hebben altijd school belangrijker gevonden dan voetbal, aldus Sport/Voetbalmagazine. "Zijn moeder is nogal temperamentvol. Had hij ooit met slechte punten thuisgekomen dan had zijn moeder gegarandeerd bij Herman Van Holsbeeck gestaan om te zeggen dat hij tijdens het weekend niet mocht spelen", vertelt een jeugdcoach.

De familie Tielemans is bovendien verknocht aan Brussel. Zo heeft moeder Tielemans wel Congolese roots, maar ze is geboren en getogen in onze hoofdstad. Bij Charly Musonda lag dit anders. De Musonda's komen uit een Anglofiele cultuur en hebben bovendien familie in Londen. Dat zij voor Chelsea kozen, is dus minder verwonderlijk. Tielemans heeft trouwens nooit een concreet bod gekregen van een buitenlandse topclub.

Charly Musonda en Adnan Januzaj, had Anderlecht deze twee kunnen houden hadden ze wellicht het middenveld waar elke club zou van dromen. Ze hebben echter niet dezelfde keuze gemaakt als Tielemans en zijn vertrokken naar Chelsea en Manchester om daar hun opleiding verder te zetten. Waren ze nog bij paars-wit, dan hadden ze vrijwel zeker in de eerste ploeg hun plek gekregen.anderlecht-online forum