Tielemans derde jongste speler in de CL?

DONDERDAG, 15 AUGUSTUS 2013, 17:34 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Enkele dagen geleden berichtten we al dat Anderlecht over de jongste ploeg van alle rechtstreeks geplaatste Champions League-deelnemers beschikte. Op individueel vlak kan Youri Tielemans voor een uitschieter zorgen.


Als Tielemans tijdens de groepsfase van de Champions League het veld betreed, wordt hij de op twee na jongste speler uit de geschiedenis van het tornooi.

Het absolute record staat nog steeds op naam van Celestine Babayaro. De Nigeriaan was amper 16 jaar, 2 maanden en 25 dagen oud toen hij voor Anderlecht debuteerde op het kampioenenbal. Alen Halilovic veroverde vorig seizoen de tweede plek. De Kroaat was toen 16 jaar, 4 maanden en 6 dagen oud.

De allereerste groepswedstrijden worden dit jaar op 17 september afgewerkt. Tielemans, geboren op 7 mei 1997, is dan exact vier dagen ouder dan Halilovic. Zelfs als Tielemans pas tijdens de laatste groepswedstrijd debuteert, neemt hij nog de derde plaats over van Charalampos Mavrias. Die was toen 16 jaar, 7 maand en 27 dagen oud.

Ook Anthony Vanden Borre staat nog steeds in de top-10. Hij staat inmiddels op de achtste plek.

Cijfermateriaal: transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.