"Jammer dat het bij Anderlecht niet gelukt is"

ZATERDAG, 17 AUGUSTUS 2013, 10:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht trekt morgen naar Waasland-Beveren. Voor thuisspelers René Sterckx wordt het een speciaal duel: hij voetbalde zijn hele jeugd voor paars-wit. "Hopelijk krijg ik morgen mijn kans", blikt hij vooruit.


Bij Anderlecht schopte Sterckx het tot aanvoerder van de beloften. Daarna volgden twee seizoenen op uitleenbasis bij Zulte Waregem, maar door een zware knieblessure stond hij daar een jaar aan de kant. Vorige zomer keerde hij terug naar Anderlecht. "Maar toen ik fit was, raakte ik niet bij de kern", aldus Sterckx.

Toen paars-wit in de winter De Zeeuw aantrok en Biglia bleef, besloot hij dan ook naar Waasland-Beveren te vertrekken op uitleenbasis. Deze zomer tekende hij er een definitief driejarig contract. "Het is jammer dat het niet gelukt is bij Anderlecht, maar misschien kan ik later weer hogerop."

Bij Waasland-Beveren moest Sterckx het dit seizoen doen met invalbeurten. Tegen Anderlecht hoopt hij op een basisplaats. Hij vindt het trouwens het ideale moment om tegen zijn ex-club te spelen. Het is de middenvelder niet ontgaan dat Anderlecht enkele belangrijke spelers kwijt is en niet veel inkomende transfers gedaan heeft.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.