Verschueren gaat nog verder met Anderlecht

ZONDAG, 18 AUGUSTUS 2013, 11:09 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

82 is hij ondertussen maar het woord 'ophouden' staat niet in zijn woordenboek. Zo zetelt Michel Verschueren bijna vijf jaar als vertegenwoordiger voor Anderlecht in het ECA (de vereniging voor prestigieuze Europese topclubs).


Hij is tevens derde ondervoorzitter van deze vereniging maar het mandaat loopt in september af. In De Zondag laat hij verstaan te stoppen met die activiteit, maar niet met al de andere. Zo blijft hij onder andere nog afgevaardigd beheerder van Saint-Guidon, het horecagebeuren op Anderlecht.

"Ik wil in schoonheid afscheid nemen van dat Europese niveau", aldus Verschueren die bijna 25 jaar manager was van paars-wit. "Ik heb op zes maanden tijd Sint-Petersburg, Moskou, Malaga, Londen, Milan, München, Zwitserland en Qatar gezien. Dat begint te wegen."

We krijgen ook een antwoord op de vraag; wie heeft de bijnamen "Mister Michel" en "Zilveren vos" bedacht? Mister Michel komt van Tomislav Ilic, voormalig trainer bij Anderlecht. "Het was elke dag van 'Mister Michel dit' en 'Mister Michel dat'." De tweede bijnaam komt van de vrouw van Constant Vanden Stock: le renard arganté (de zilveren vos).



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.