Praet: "Ik vond mezelf wel goed trainen"

DINSDAG, 20 AUGUSTUS 2013, 09:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

John van den Brom motiveerde de vervanging van Dennis Praet zondag met het argument dat hij afgelopen week niet scherp trainde. Praet zelf begrijpt dit niet en ook andere mensen "zagen niets verkeerds aan zijn trainingsarbeid".


Praet was gisteren te gast in Extra Time op Sporza en uiteraard kwam het voorval daar te sprake. Praet erkende dat hij in het begin van de week wat voorzichtiger trainde. Niet onlogisch volgens hem, daar hij met een lichte blessure aan de hamstrings sukkelde. Zaterdag, de dag voor de wedstrijd, vond hij zichzelf heel scherp trainen.

Ook Het Laatste Nieuws ging op onderzoek uit. Zij vernamen van "mensen die het kunnen weten" dat er "niets verkeerds was aan de trainingsarbeid van Praet".

Walem: "Dennis moet niet te veel denken aan de kritiek"

Het Laatste Nieuws trok ook naar Johan Walem, de coach van de nationale beloften. Volgens hem moet Praet niet te lang stilstaan bij de kritiek. "Hij moet werken en doorgaan", aldus Walem, die erop wijst dat Praet nu voor het seizoen van de bevestiging staat en dit niet altijd gemakkelijk is. Kritiek is één van de dingen die hierbij komt kijken en maakt deel uit van het groeiproces.

Walem heeft trouwens nog een bedenking bij de kritiek van Van den Brom. "Als Dennis slecht trainde, waarom speelde hij dan?", zo vraagt de oud-beloftencoach van Anderlecht zich af.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.