"N'Sakala is heel ander type dan Deschacht"

WOENSDAG, 21 AUGUSTUS 2013, 08:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Fabrice N'Sakala, de nieuwe linksback van Anderlecht, is voor velen een onbekende naam. Het Nieuwsblad ging te rade bij twee (ex-)voetballers die hem wel kennen: Nordin Jbari en Fabien Camus. "N'Sakala is offensieve linksback."


Jbari voetbalde in het verleden even bij Troyes en zo kent hij N'Sakala. Hij vertelt dat de nieuwe back van Anderlecht is opgeleid als middenvelder en dat je dat terugziet in diens spel. "N'Sakala is snel, stevig in de duels, heeft een goede techniek en aardige voorzet", aldus Jbari. Zijn positiespel bij balverlies is volgens Jbari nog een werkpunt.

Bij Troyes vormde N'Sakala vorig seizoen de linkerflank met Fabien Camus, de uitblinker van het seizoensbegin bij RC Genk. Ook Camus roemt N'Sakala's offensieve kwaliteiten. "Fabrice heeft een geweldige versnelling en gaat constant de lijn af." Volgens Camus is N'Sakala totaal niet te vergelijken met Olivier Deschacht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.