"Ruwe diamant met nog veel slijpwerk"

VRIJDAG, 23 AUGUSTUS 2013, 09:35 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Aleksandar Mitrovic speelde gisteren met zijn ex-ploeg Partizan een Europa League-kwalificatiewedstrijd tegen het Zwitserse Thun. Mitrovic had het niet eenvoudig doordat er constant drie Zwitsers op zijn hielen zaten.


Het Nieuwsblad analyseerde de prestaties van de spits en ziet vooral dat er nog werk aan de winkel is. De krant maakte een overzicht van zijn sterke punten maar ook zijn werkpunten.

Techniek: Mitrovic doet Het Nieuwsblad denken aan een onafgewerkte Romelu Lukaku. De Serviër zal de tegenstander niet snel uitschakelen met een schijnbeweging. Daartegenover staat dan wel dat hij een enorme fysieke kracht heeft voor een 18-jarige.

Hij combineert eveneens explosiviteit met een neus voor doelpunten. Hij wacht op dé perfecte lange bal van een ploegmaat om dan randje buiten spel toe te slaan, of om een foutje van de verdediging af te straffen met een explosieve sprint.

Tegenover zijn neus voor doelpunten staat dan wel dat hij niet echt een verdediger is. Tegen Thun geraakte hij hier mee weg maar in de Belgische competitie zal hij toch dieper moeten terugzakken.

Een ander probleem is zijn opvliegend karakter. Tegen Thun maakte hij enkele keren een wegwerpgebaar richting ploegmaats. Ook moest hij zich inhouden om geen trap te verkopen aan een Zwitserse tegenstander.

De conclusie van Het Nieuwsblad is dat de speler een ruwe diamant is waar nog veel slijpwerk aan moet gebeuren.

Oh ja, hij heeft trouwens een nieuw kapsel. Je kan het hier bekijken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.