"Heuvel oprennen om snelheid te kweken"

ZATERDAG, 24 AUGUSTUS 2013, 10:39 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Frank Acheampong, er is al veel over geschreven en er zal nog veel inkt vloeien over hem. Het Nieuwsblad strikte de Ghanees voor een interview. We komen eindelijk te weten waar hij zijn snelheid vandaan heeft ... .


Anderlecht haalde de Ghanees voor één miljoen euro naar het Astridpark. Hij kon ook naar AC Milan en Manchester City maar "God heeft beslist" dat het Anderlecht werd.

Al twee keer kon hij nu bij paars-wit scoren, twee keer dankzij een assist van Silvio Proto. Acheampong laat vallen dat bijna al zijn goals voortkomen uit een dergelijke snelle actie. Tegen Milan in de Viareggio Cup scoorde hij met het hoofd. Omdat Acheampong maar 1m69 is, nemen ze hem vaak niet serieus. "Maar ik heb een redelijke sprongkracht."

Hoe snel is Acheampong nu eigenlijk en waar heeft hij die snelheid vandaan? Zelf heeft hij nog niet gemeten hoe snel hij is op de 100 meter. "Maar ik kreeg vroeger zelfs te horen dat ik te traag was", klinkt het. Sinds die dag ging hij elke dag in zijn buurt een heuvel oprennen om zo snelheid te kweken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.