Mitrovic: "Over drie jaar naar Europese topclub"

ZATERDAG, 24 AUGUSTUS 2013, 11:02 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Aleksandar Mitrović, nog een week moeten we geduld hebben en hij is definitief in het Astridpark terug te vinden. Het Nieuwsblad sprak toch al met de speler die een waar fenomeen is in zijn thuisland.


De supporters van Anderlecht moeten alvast maar gewoon worden dat hij om de haverklap van haarsnit verandert. Eerder zagen we hem met een Dalmatiër-kapsel, nu weer lijkt hij op een Mohawk.

De fans van Partizan zien Mitrovic niet graag vertrekken, hij is er dé publiekslieveling. De Serviër kreeg van de oproep om te blijven tranen in zijn ogen. "Maar in Servië zit ik aan mijn plafond."

De oorspronkelijk prijs van Mitrovic was acht miljoen euro, maar toch kon paars-wit hem voor maar vijf miljoen euro naar Brussel halen. Partizan krijgt ook 15% van de meerwaarde van een doorverkoop. "Een mooie deal", vindt de speler die een overstap naar de Engelse competitie nog te vroeg achtte.

Mitrovic ziet zichzelf wel niet lang bij Anderlecht spelen, maximum drie jaar. "Dan gaan ze cashen want het is mijn ambitie om dan bij een Europese topclub te spelen."

Vanuit Engeland kon hij alvast rekenen op interesse van Manchester United, Chelsea en Arsenal. Een werkvergunning zou geen probleem geweest zijn want voor een jong talent maken ze soms een uitzonderingen.

Anderlecht nam een serieuze verzekering op zijn duurste transfer ooit, stel maar eens voor dat hij zich bij Partizan nog blesseert. Mitrovic zit wel al met zijn hoofd bij Anderlecht maar moet nog enkele duels afwerken bij zijn 'huidige' club. "Maar Partizan zal altijd in mijn hart blijven."

Het Nieuwsblad maakte al de vergelijking tussen hem en Romelu Lukaku en ook hij ziet gelijkenissen. Zo moeten de dribbels nog afgewerkt worden. Maar Lukaku maakte die ontwikkeling en ook Mitrovic heeft dezelfde ambitie en carrière voor ogen.

Eén probleem, hij heeft nogal een opvliegend karakter maar daar zal hij aan werken. Hij zal eerst tot 10 tellen en zo kalmeren in plaats direct verhaal te halen bij de scheidsrechter. "Bij Anderlecht zal ik slimmer zijn."

Het is nog af te wachten of Mitrovic tegen Zulte Waregem in de basis zal staan want veel heeft hij dan nog niet kunnen trainen bij Anderlecht. De speler zelf denkt dat hij op de bank zal beginnen, maar zijn hoofd staat nu naar het bedenken van een nieuw kapsel om zo afscheid te kunnen nemen van zijn Servische fans.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.