Peeters: "School gaat voor voetbal"

ZATERDAG, 24 AUGUSTUS 2013, 14:26 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De wekelijkse bijlage bij Het Nieuwsblad, Fan!, trok een dag naar Neerpede en volgde er René Peeters, beloftencoach bij Anderlecht. Voor de beloftencoach betekent Neerpede heel veel voor de club.


Doordat de A-kern nu ook in Neerpede traint en niet meer in het stadion is de fysieke afstand tussen de beloften en de eerste ploeg verkleind. Vroeger trainden de jongeren in Neerpede en de eerste ploeg in het stadion. Nu worden dezelfde kleedkamers gedeeld en trainen af en toe beloften mee met de grote jongens.

Romelu Lukaku was de eerste exponent van het Purple Talents-project. Dit is een samenwerking tussen de club en verschillende scholen in de buurt. Want voor de club blijft school belangrijker dan het voetbal. Door een betere samenwerking met de scholen zijn ook de trainingen verbeterd wat er voor gezorgd heeft dat de jongeren praktisch zonder mankementen de overstap maken naar de beloften. "De mankementen zijn vrijwel weggewerkt als ze bij mij komen", aldus Peeters.

Ook ouders worden betrokken in het project. Zo onder meer wat betreft voeding want een speler met overgewicht zien ze niet graag in Neerpede. Daarom heeft de jongerenwerking ook veel contact met de ouders. "Als ze niet op de club zijn hebben de ouders controle over onze jongens", aldus de beloftencoach die dit de 'onzichtbare voorbereiding' noemt.

Wie de talenten van morgen worden wil René Peeters niet kwijt. Dat is volgens hem moeilijk in te schatten, en neemt hierbij Massimo Bruno als voorbeeld. Het seizoen toen hij doorbrak speelde hij nog bij de beloften maar ging steeds op een hoger niveau spelen. Op het einde van het seizoen pas wist Peeters dat Bruno de overstap naar de A-kern kon maken. "In het het begin zag niemand hem bij de A-kern."

Opmerkelijk, de dag dat Fan! de beloften opzocht speelden ze hun eerste competitiewedstrijd tegen Mechelen. Er zaten veel Nederlandse scouts in de tribunes met hun notitieboekjes. Die notitieboekjes werden echter op zak gestoken toen Nabil Jaadi 20 minuten voor tijd mocht rusten ... .



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.